Vybraná hlediska vývoje národní ekonomiky a regionů Řecka - Skalická, Jana (2008)
Předkládaná diplomová práce se zabývá vybranými ekonomickými a mimoekonomickými charakteristikami Řecka. Nejprve poskytuje základní geografické a ekonomické informace o Řecku a informace o historickém vývoji v zemi od konce druhé světové války. Dále se věnuje současné ekonomické situaci celého Řecka a veřejné správě. Poslední část práce je zaměřena na charakteristiku řeckých regionů, nejen pomocí ekonomických znaků.