Trvale udržitelný cestovní ruch a jeho uplatňování ve vybrané destinaci - Peru - Blažková, Tereza (2008)
Tato diplomová práce se zaměřuje na zmapování situace trvale udržitelného cestovního ruchu ve vybrané destinaci, kterou je Peru. V první části je obecně charakterizován cestovní ruch,jeho trendy a pozitivní a negativní dopady. Dále je objasněn pojem trvalá udržitelnost a jeho uplatňování v cestovním ruchu. Pozornost je zaměřena na jihoamerickou zemi Peru, která je zde charakterizováná z pohledu destinace cestovního ruchu, a poté z pohledu trvale udržitelného cestovního ruchu. Cílem práce bylo tedy zhodnocení současného přístupu země k trvalé udržitelnosti v oblasti cestovního ruchu.