Optimalizace kapitálové struktury a zhodnocení majetku vlastníků - Kudela, Petr; Marinič, Pavel, 1955-; Genža, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Management většiny firem věnuje podstatně menší pozornost způsobu získávání zdrojů financování než jejich investování. Někdy přitom manažeři zapomínají na to, že hodnotu firmy lze kromě vhodného investování vložených prostředků zvýšit také volbou kapitálové struktury. Teorií zabývajících se touto problematikou je poměrně mnoho. Nejznámější z nich, teorie Miller-Modiglianiho považuje za optimální kapitálovou strukturu takovou, při níž jsou průměrné náklady na kapitál minimální. Tato práce z těchto závěrů vychází a pokouší se aplikovat zmíněné teorie na českou firmu a její brazilskou dceřinou společnost.
Vedoucí práce: Pavel Marinič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; finanční analýza; kapitálová struktura; diplomové práce; financial analysis; capital structure; master's theses