Vliv nízkonákladových leteckých společností na cestovní ruch - Hovorková, Dana (2008)
V první kapitole je vymezen stěžejní pojem nízkonákladová letecká společnost. Historií, vznikem a postupným vývojem těchto společností a zároveň jejich charakteristikou se zabývá druhá a třetí kapitola. Následující část práce je věnována letecké dopravě a jejímu významu pro cestovní ruch. V poslední, nejobsáhlejší kapitole, je analyzován vliv letecké dopravy na cestovní ruch v České republice, a to nejprve v obecné rovině nízkonákladových leteckých společností a cestovního ruchu a následně je tento vliv posuzován a zkoumán prostřednictvím tří konkrétních dopravců a čtyř vybraných regionů.