Srovnání postavení imigranta na trhu prace v České republice a v Německu - Kotrbová, Jiřina; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vybíralová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Hlavním cílem této diplomové práce je analýza postavení imigranta na trhu práce v ČR a v SRN. Za tímto účelem práce zkoumá konkrétní faktory a překážky, se kterými se imigranti na trhu práce potýkají a definuje jejich přímé důsledky. Dále se práce zabývá integrační politikou obou zemí. Na základě provedených analýz v oblasti imigrace a integrace pak autorka práce přistupuje ke komparaci přístupů k imigrantům obou zemí s cílem vymezit opatření vhodná pro zlepšení postavení imigranta na českém trhu práce. Práce se dělí na teoretickou a analytickou část. Teoretická část se věnuje teoretickým východiskům v oblasti migrace, migrační politiky, integrace a diskriminace. V analytické části je provedena vlastní analýza vyjádřená stanovenými cíly.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; imigranti; zaměstnávání cizinců; mezinárodní pracovní migrace; diplomové práce; immigrants; employment of foreign workers; international labor migration; master's theses