Positioning značky Champagne Taittinger na českém trhu a její vývoj - Leiss, David; Postler, Milan, 1960-; Lochman, Alexander; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce je zaměřena na analýzu pozice značky Champagne Taittinger na českém trhu. V teoretické části jsou vysvětleny základní koncepce marketingu, marketingový mix, definován pojem značka a termíny positioning, targeting a segmentace. V praktické části je nejprve popsán trh šumivých vín v ČR. Dále jsou představeny společnosti Champagne Taittinger a Bacchus Vins & Champagnes a.s., která je výhradním dovoznem značky Champagne Taittinger na český trh. Po představení portfolia značky jsou zanalyzovány distribuční kanály jejích produktů na českém trhu. Dále zanalyzován positioning značky a jejích největších konkutentů. V poslední části jsou popsány marketingové aktivity značky na našem trhu.
Vedoucí práce: Milan Postler
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses