Právní úkony na internetu v českém a německém právu - Fořtová, Zuzana (2009)
Diplomová práce se zabývá porovnáním a zhodnocením české a německé právní úpravy kupní smlouvy uzavřené pomocí internetu, kdy je jednou ze smluvních stran spotřebitel. Práce analyzuje obecnou úpravu vzniku kupní smlouvy, odlišnosti úpravy kupní smlouvy uzavřené pomocí internetu s ohledem na zachování práv spotřebitelů. Vychází při tom z příslušných evropských směrnic a porovnává jejich implementaci do obou národních právních řádů. Zmiňuje i problematiku řešení sporů, zejména volbu rozhodného práva a příslušnost soudů.