Právní úkony na internetu v českém a německém právu - Fořtová, Zuzana; Boháček, Martin, 1947-; Vršecký, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce se zabývá porovnáním a zhodnocením české a německé právní úpravy kupní smlouvy uzavřené pomocí internetu, kdy je jednou ze smluvních stran spotřebitel. Práce analyzuje obecnou úpravu vzniku kupní smlouvy, odlišnosti úpravy kupní smlouvy uzavřené pomocí internetu s ohledem na zachování práv spotřebitelů. Vychází při tom z příslušných evropských směrnic a porovnává jejich implementaci do obou národních právních řádů. Zmiňuje i problematiku řešení sporů, zejména volbu rozhodného práva a příslušnost soudů.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; internet; diplomové práce; Internet; master's theses