Srovnání řídící struktury a politiky státní podpory cestovního ruchu v různých zemích a v ČR - Vopěnková, Lucie (2008)
Cílem diplomové práce bylo potvrdit či vyvrátit hypotézu: Čím kvalitnější je řídící struktura v dané zemi, tím lepších výkonů v oblasti cestovního ruchu dosahuje. Práce je rozdělena do pěti kapitol. Byla provedena analýza řídící struktury a státní politiky cestovního ruchu v ČR a ve vybraných zemích (Slovensko, Rakousko, Německo, Maďarsko). Následně byla provedena komparace. Vyústěním práce byl návrh efektivní řídící struktury a opatření politiky cestovního ruchu v ČR. Hypotéza byla potvrzena.