Nehmotná aktiva ve světově uznávaných účetních systémech - Slepičková, Lenka (2009)
Ve své diplomové práci jsem se zaměřila na analýzu nehmotných aktiv podle mezinárodně uznávaných standardů účetního výkaznictví. Zaměřila jsem se hlavně na problematiku podle IAS 38 a IFRS 3. Dále popisuji způsoby oceňování nehmotného majetku. V praktické části srovnávám účetní závěrky několika zahraničních společností, kde kladu důraz hlavně na nehmotná aktiva a uskutečněné podnikové kombinace.