Cesta ke společné měně - srovnání České republiky a Slovinska - Kokaisl, Petr; Taušer, Josef; Dupal, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce shrnuje připravenost České republiky na přijetí společné měny euro. V první kapitole popisuje historii jednotné evropské měny, ve druhé pak Hospodářskou a měnovou unii. Třetí kapitola je věnována teorii optimální měnové oblasti. Čtvrtá kapitola analyzuje plnění Maastrichtských konvergenčních kritérií Českou republikou ve srovnání se Slovinskem. Poslední kapitola se zabývá plněním kritérií optimální měnové oblasti v těchto zemích.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses