Vysokorychlostní železniční přeprava ve Španělsku - Přibylová, Veronika (2008)
Práce charakterizuje vysokorychlostní železniční přepravu ve Španělsku, její vývoj a perspektivy a tarifní problematiku. První část se zabývá celosvětovým vývojem vysokorychlostní železniční dopravy, legislativou a přístupem EU k tomuto sektoru. Druhá část popisuje tento sektor ve Španělsku - instituce, legislativu, infrastrukturu a vozový park. Zvláště se soustředí na tarifní problematiku.