Vysokorychlostní železniční přeprava ve Španělsku - Přibylová, Veronika; Zelený, Lubomír; Ondřich, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Práce charakterizuje vysokorychlostní železniční přepravu ve Španělsku, její vývoj a perspektivy a tarifní problematiku. První část se zabývá celosvětovým vývojem vysokorychlostní železniční dopravy, legislativou a přístupem EU k tomuto sektoru. Druhá část popisuje tento sektor ve Španělsku - instituce, legislativu, infrastrukturu a vozový park. Zvláště se soustředí na tarifní problematiku.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; vysokorychlostní železnice; Španělsko; diplomové práce; high speed trains; Spain; master's theses