Úloha nevládních neziskových organizací v oblasti rozvojové spolupráce a humanitární pomoci v ČR - Brychtová, Markéta; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Svoboda, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zabývá neziskovými organizacemi působícími v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce a humanitární pomoci, jejich rolí, funkcí a problémy, které řeší. První část obecně charakterizuje neziskové organizace, jejich historii, legislativní rámec, ve kterém se pohybují, možnosti financování a práci s dobrovolníky. Druhá část obsahuje a shrnuje výsledky dotazníkového šetření, které bylo provedeno mezi organizacemi sdruženými v Českém fóru pro rozvojovou spolupráci.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; humanitární pomoc; diplomové práce; humanitarian assistance; master's theses