Optimalizace vnitropodnikové logistiky - Maroušek, Jan (2008)
V teoretické části této práce je představen obecný pohled na logistiku a vývoj v této oblasti, dále pohled na hodnotu a tvorbu hodnoty pro zákazníka, základy štíhlé výroby, štíhlého myšlení a na ně navazující představení metody Six Sigma a mapování hodnotových toků. V závěru teoretické části je zmíněn outsourcing logistických služeb a pohled na vztah mezi dodavatelem a zákazníkem v dnešním pojetí logistiky. V praktické části je představen projekt optimalizace vnitropodnikové logistiky v továrně vyrábějící karosářské díly pro výrobní závod MINI Cooper. Nejprve jsem představil jak továrnu samotnou tak i dodavatele logistických služeb, okolnosti vzniku tohoto projektu a konkrétní postup jeho zpracování, který přesně odpovídá přístupu DMAIC a je tedy klasickým příkladem Six Sigma projektu využívajícího metodu mapování hodnotových toků.