Management podniku a životní prostředí - Šťástková, Simona (2008)
Tato diplomová práce se zaměřuje na současné problémy ochrany životního prostředí v průmyslových podnicích a prezentuje možnosti a přístupy k ochraně životního prostředí, včetně vlivu na konkurenceschopnost. Záměrem je zpřehlednit tuto problematiku a zdůvodnit přínosy pro podnik z hlediska neustálého zvyšování efektivnosti a konkurenceschopnosti. Práce je inspirací pro výrobní podniky a ukazuje způsob, jak k ochraně životního prostředí aktivně přispívat. Závěry směřují k integraci environmentálních poznatků a principů ochrany životního prostředí do strategie firmy.