Management podniku a životní prostředí - Šťástková, Simona; Dvořák, Jiří; Kulovaný, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Tato diplomová práce se zaměřuje na současné problémy ochrany životního prostředí v průmyslových podnicích a prezentuje možnosti a přístupy k ochraně životního prostředí, včetně vlivu na konkurenceschopnost. Záměrem je zpřehlednit tuto problematiku a zdůvodnit přínosy pro podnik z hlediska neustálého zvyšování efektivnosti a konkurenceschopnosti. Práce je inspirací pro výrobní podniky a ukazuje způsob, jak k ochraně životního prostředí aktivně přispívat. Závěry směřují k integraci environmentálních poznatků a principů ochrany životního prostředí do strategie firmy.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: management [obor dipl. práce]; životní prostředí; odpadové hospodářství; management; diplomové práce; environment; waste management; management; master's theses