Modelování regionální poptávky po bydlení v ČR - teoretické přístupy a aplikace - Pavlíček, Jiří; Čadil, Jan; Toth, Petr, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce je zaměřena na problematiku modelování poptávky po bydlení v ČR a utváření cen na trhu nemovitostí. V úvodu je popsána obecně mikroekonomická teorie poptávky a teorie poptávky v prostoru se zaměřením na teorii lokalizace. Na obecnou teorii navazuje poptávka po statku bydlení, která je zaměřena zejména na jeho heterogenitu, cenu, lokaci a konkrétní typy bydlení. Těžiště této práce je v empirické analýze a v modelování regionální poptávky na trhu nemovitostí v ČR. Empirická analýza obsahuje dynamický a statický model poptávky po bydlení a dále pak náklady na pořízení bytu a kupní sílu obyvatel
Vedoucí práce: Jan Čadil
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses