Zvyšování úspěšnosti webových stránek A/B a multivariantním testováním - Pajskr, Josef; Sklenák, Vilém, 1963-; Benda, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tento text pojednává o metodách paralelního kvantitativního testování webových stránek za účelem zvyšování jejich úspěšnosti. Tyto metody přinášejí nové možnosti a překonávají nedostatky svých předchůdců. Práce se podrobně zabývá přípravou, provedením i vyhodnocením kvantitativních testů. V popisu přípravné fáze rozebírá správný postup formulace hypotéz a výběr vhodných metod pro ověření jejich platnosti na základě omezení danými současným stavem testovaného webu. Dále popisuje nástroje, které majitelům webových projektů kvantitativní testování usnadní a uvádí výčet v praxi osvědčených "best practices" a námětů pro testování. V praktické části práce dokládá účinnost a přínos těchto metod vyhodnocením výsledků dvou úspěšných testů provedených na reálných komerčních webových stránkách. Součástí popisu testů je podrobně rozebráno jejich technické provedení.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses