Analýza plnění rozpočtu v konkrétních podmínkách města Mníšek pod Brdy - Kožíšková, Lucie (2009)
Práce je členěna do dvou hlavních částí - teoretické a analytické. Teoretická část je zaměřena na stručný vývoj obcí, jejich právní postavení, působnost, orgány. Dále se věnuje rozpočtové soustavě České republiky, zejména pak obecním rozpočtům (příjmům, výdajům a výsledkům hospodaření). Analytická část je zaměřena na hospodaření obce, změny v rozpočtových příjmech a výdajích ve městě Mníšek pod Brdy v letech 2003-2007. Poslední část je potom věnována auditu obce a probíhajícím projetkům.