Interní audit - Švandrlíková, Monika; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Brabec, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku interního auditu. Cílem práce je přiblížit čtenářům profesi interního auditu. Práci tvoří dvě ucelené části. V první části je pojednáno o vzniku a vývoji auditorské profese, druzích auditu, vztahu externího a interního auditu. Dále je v této části pojednáno o interním auditu, a to konkrétně o jeho vývoji, požadavcích kladených na osobu interního auditora, právní úpravě interního auditu v České republice a pracovním postupu interního auditu od analýzy rizik, přes plánování a provádění interního auditu až po předávání výsledků a hodnocení interního auditu. V druhé části práce popisuji interní audit na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy. Věnuji se zde historii ministerstva, internímu auditu na ministerstvu - jeho postavení a jednotlivým činnostem vykonávaným interním auditem.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; interní audit; externí audit; audit; diplomové práce; internal auditing; external auditing; auditing; master's theses