Využití informací manažerského účetnictví v řízení výrobního podniku - Rutkouski, Artur; Král, Bohumil, 1952-; Brabec, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce popisuje jednotlivé nástroje manažerského účetnictví pro řízení podniku po výkonnostní a odpovědnostní linii. Hodnotí implementaci těchto nástrojů na příkladů konkrétního podniku. Při popisu nástrojů manažerského účetnictví pro řízení po linii výkonu se projednává o kalkulaci a normách. Uvádí se progresivní pohled na tyto nástroje a hodnotí se jejích informační přínos pro řízení podniku. V popisu nástrojů manažerského účetnictví pro řízení po linii odpovědností se projednává o plánech a rozpočtech, odpovědnostních střediscích v rámci ekonomické struktury podniku. Dále se hodnotí praktické uplatnění těchto nástrojů na příkladů konkrétního podniku, s hlavním důrazem na kalkulaci výkonů podniků, využití norem a hodnocení plánů a rozpočtů. Uvedeny jednotlivá doporučení pro zlepšení systému manažerských informací pro podporu řízení po výkonnostní a odpovědnostní linii.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; účetnictví; diplomové práce; accounting; master's theses