Konvergence ČR k HMU - Kymlička, Michal (2009)
Práce hodnotí stav konvergence České republiky k Hospodářské a měnové unii. Stav konvergence ke konci roku 2008 je zkoumán ze třech hledisek. Těmito hledisky jsou reálná konvergence, nominální konvergence a plnění maastrichtských konvergenčních kritérií.