Vykazování dlouhodobého hmotného majetku podle IFRS - Hromádková, Zuzana (2009)
Práce je zaměřena na problematiku dlouhodobého hmotného majetku z pohledu IFRS s důrazem na IAS 16 -- Pozemky, budovy a zařízení. Zahrnuje vymezení majetku, jeho oceňování, odepisování i zveřejnění. Všechny části jsou podrobně rozebrány a názorně vysvětleny na praktických příkladech. Kromě IAS 16 je zmíněn i standard IAS 40 -- Investice do nemovitostí a IFRS 5 - Dlouhodobá aktiva určená k prodeji a dokončené operace. Závěr tvoří průzkum účetních závěrek patnácti společností s cílem zjistit, jak v praxi funguje teorie vymezená standardy.