Analýza dopadů investičních pobídek v Ústeckém kraji - Kimmer, Petr (2008)
Tato práce zkoumá dopad investičních pobídek na Ústecký kraj a její výsledky mají přispět k objektivnímu hodnocení užívání tohoto hospodářsko-politického nástroje v ČR. Největší pozornost je věnována kvantifikaci fiskálního dopadu investičních pobídek a odhadu skutečného počtu nově vytvořených pracovních míst ve sledovaném regionu. Rovněž se pokouší analyzovat dopad investičních pobídek na zaměstnanost a nezaměstnanost. Úvodní část práce se věnuje investičním pobídkám obecně a přináší výčet jejich teoreticky nastíněných pozitiv a negativ.