Analýza dopadů investičních pobídek v Ústeckém kraji - Kimmer, Petr; Šíma, Josef, 1972-; Štěpánková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato práce zkoumá dopad investičních pobídek na Ústecký kraj a její výsledky mají přispět k objektivnímu hodnocení užívání tohoto hospodářsko-politického nástroje v ČR. Největší pozornost je věnována kvantifikaci fiskálního dopadu investičních pobídek a odhadu skutečného počtu nově vytvořených pracovních míst ve sledovaném regionu. Rovněž se pokouší analyzovat dopad investičních pobídek na zaměstnanost a nezaměstnanost. Úvodní část práce se věnuje investičním pobídkám obecně a přináší výčet jejich teoreticky nastíněných pozitiv a negativ.
Vedoucí práce: Josef Šíma
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; hospodářská politika; investiční pobídky; diplomové práce; economic policy; investment incentives; master's theses