Ocenění společnosti Plzeňský Prazdroj a.s. - Surgoš, Marek (2009)
Cílem diplomové práce je určení hodnoty vlastního kapitálu (value in use) společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. k 31.3.2008. Ocenění se skládá ze strategické analýzy, jejímž výstupem je prognóza tržeb společnosti, z finanční analýzy, která slouží ke zhodnocení finančního zdraví podniku, z analýzy a prognózy generátorů hodnoty, finančního plánu a vlastního ocenění. Ocenění je provedeno metodou DCF APV. Jako alternativní metoda je použita metoda tržního porovnání (metoda srovnatelných podniků).