Ocenění společnosti Plzeňský Prazdroj a.s. - Surgoš, Marek; Mařík, Miloš, 1947-; Hejduková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cílem diplomové práce je určení hodnoty vlastního kapitálu (value in use) společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. k 31.3.2008. Ocenění se skládá ze strategické analýzy, jejímž výstupem je prognóza tržeb společnosti, z finanční analýzy, která slouží ke zhodnocení finančního zdraví podniku, z analýzy a prognózy generátorů hodnoty, finančního plánu a vlastního ocenění. Ocenění je provedeno metodou DCF APV. Jako alternativní metoda je použita metoda tržního porovnání (metoda srovnatelných podniků).
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses