Vývojové tendence ve využití informačních a komunikačních technologií v účetnictví - Pourová, Martina (2009)
Obsahem práce je komplexní přehled vývoje ICT ve vedení účetnictví od jeho úplného počátku až po současnost. Práce je rozdělena do čtyř kapitol: obecné účetní formy a techniky a jejich vývoj, dopady informačních a komunikačních technologií na účetnictví, moderní přístupy k vedení účetnictví a možné cesty dalšího vývoje.