Problematika zajištění pojišťoven - Sedlák, Michal (2009)
Práce se zabývá problematikou zajištění z teoretického a praktického hlediska. V teoretické částí popisuje různé formy a typy zajistné ochrany, jejich výhody a nevýhody a použití v praxi. Popisuje zajištění i z právního hlediska a vymezuje základní klauzule, které se používají v zajistných smlouvách. Dále je zpracováno účetnictví pojišťoven se zaměřením na zajištění ve formě T účtů s detailním popisem. Závěrem jsou zmapovány procesy, které běží v oddělení zajištění včetně nastavených procesních kontrol.