Problematika zajištění pojišťoven - Sedlák, Michal; Švarc, Zbyněk, 1950-; Klimeš, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá problematikou zajištění z teoretického a praktického hlediska. V teoretické částí popisuje různé formy a typy zajistné ochrany, jejich výhody a nevýhody a použití v praxi. Popisuje zajištění i z právního hlediska a vymezuje základní klauzule, které se používají v zajistných smlouvách. Dále je zpracováno účetnictví pojišťoven se zaměřením na zajištění ve formě T účtů s detailním popisem. Závěrem jsou zmapovány procesy, které běží v oddělení zajištění včetně nastavených procesních kontrol.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses