Ekonomické modely realizované neuronovou sítí typu GMDH - Beneš, Vratislav (2009)
V této diplomové práci je uveden návrh a realizace modifikované neuronové sítě typu MIA GMDH k tvorbě ekonomických modelů pomocí induktivních metod. Modely jsou porovnávány se statistickými metodami podle kvality a míry pohodlí jejich užívání. Pro ověření funkcionality byla vytvořena aplikace, v které byly provedeny experimenty. Stejné experimenty byly provedeny v ekonometrickém software a získané výsledky byly porovnány. Bylo ověřeno, že MIA GMDH je vhodná pro ekonomické modelování.