Ekonomické modely realizované neuronovou sítí typu GMDH - Beneš, Vratislav; Jablonský, Josef, 1955-; Hrabčák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
V této diplomové práci je uveden návrh a realizace modifikované neuronové sítě typu MIA GMDH k tvorbě ekonomických modelů pomocí induktivních metod. Modely jsou porovnávány se statistickými metodami podle kvality a míry pohodlí jejich užívání. Pro ověření funkcionality byla vytvořena aplikace, v které byly provedeny experimenty. Stejné experimenty byly provedeny v ekonometrickém software a získané výsledky byly porovnány. Bylo ověřeno, že MIA GMDH je vhodná pro ekonomické modelování.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses