Postupy externího auditora při ověřování účetní závěrky v praxi - Vodičková, Monika; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vomáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce je zaměřena na oblast externího auditu a jejím cílem je přiblížit čtenářům obor auditorské profese, jak po stránce teoretické, tak i praktické. Je rozdělena do tří ucelených částí, přičemž první dvě jsou věnovány teoretickému úvodu, který popisuje historický vývoj auditorské profese, vztah externího a interního auditu a dále nejdůležitější právní normy a profesní předpisy, které regulují oblast auditu. Mimo těchto základních informacích, zde nalezneme i zmínku o novém návrhu zákona o auditorech, který má implementovat do českého právního řádu směrnici Evropského parlamentu zabývající se povinným auditem účetních závěrek. Třetí praktická část ukazuje, jak může vypadat auditorská činnost na kontrétní zakázce od prvního kontaktu s klientem, až po vydání auditorské zprávy.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; externí audit; audit; diplomové práce; external auditing; auditing; master's theses