Analýza vybrané investiční příležitosti postupy fundamentální analýzy - Heřman, Jiří (2009)
Cílem diplomové práce je stanovit bodový a intervalový odhad vnitřní hodnoty minoritního podílu reálně existující světové těžební firmy. V práci jsou diskutovány a aplikovány všeobecně využívané oceňovací přístupy na úrovni minority v akciové společnosti - v prvé řadě jde o výnosovou metodu DCF (FCFF), který doplňují komparativní metody poměrových ukazatelů typu Forward P/E, Forward EV/EBITDA. Dále jsou v textu diskutovány a prakticky využity některé další postupy, které vytváří alternativu k tradičnímu ocenění společnosti. Ústřední model založený na DCF je pak v další části podroben analýze citlivosti na změny hlavních parametrů, ale i některých fundamentálních veličin.