Analýza vybrané investiční příležitosti postupy fundamentální analýzy - Heřman, Jiří; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cílem diplomové práce je stanovit bodový a intervalový odhad vnitřní hodnoty minoritního podílu reálně existující světové těžební firmy. V práci jsou diskutovány a aplikovány všeobecně využívané oceňovací přístupy na úrovni minority v akciové společnosti - v prvé řadě jde o výnosovou metodu DCF (FCFF), který doplňují komparativní metody poměrových ukazatelů typu Forward P/E, Forward EV/EBITDA. Dále jsou v textu diskutovány a prakticky využity některé další postupy, které vytváří alternativu k tradičnímu ocenění společnosti. Ústřední model založený na DCF je pak v další části podroben analýze citlivosti na změny hlavních parametrů, ale i některých fundamentálních veličin.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor dipl. práce]; Rusko; diplomové práce; Russia; master's theses