Finanční analýza společnosti Pražská teplárenská, a.s. - Kuthanová, Daniela (2009)
Cílem této práce je provedení finanční analýzy společnosti Pražská teplárenská a.s. v letech 2003 až 2007. Finanční zdraví společnosti je zde posuzováno pomocí Du Pontova rozkladu, ukazatelů likvidity, ukazatelů přidané hodnoty a dalších. Práce je rozdělena na dvě části; teoretická část popisuje prostředky finanční analýzy, aplikační část se věnuje vlastní analýze a srovnání výsledků s oborem.