Ocenění Rodinného pivovaru BERNARD, a. s. - Voplakal, Tomáš; Mařík, Miloš, 1947-; Hejduková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce se zabývá oceněním podniku Rodinný pivovar BERNARD, a. s., který sídlí v Humpolci a velikostí se řadí k menším pivovarům. V roce 2001 se management firmy rozhodl použít k financování dalšího růstu venture capital. Cílem diplomové práce je prostřednictvím komplexního řešení indikovat tržní hodnotu podniku k 1. 1. 2009, jež z definice Mezinárodních oceňovacích standardů vychází jako odhad. Nalezená hodnota bude zajisté reflektovat vliv vstupu strategického partnera. Účel ocenění, které bude nezávisle provedeno dvěma přístupy - metodou DCF APV (na základě analýzy výnosů) a metodou srovnatelných podniků (založenou na analýze trhu), spočívá ve zjištění hodnoty pro vlastníky a věřitele, např. kvůli případnému prodeji pivovaru. Diplomová práce se pro lepší orientaci čtenáře v textu strukturuje do šesti kapitol, které zahrnují základní informace o podniku, strategickou analýzu, finanční analýzu, generátory hodnoty, finanční plán a vlastní ocenění. Uvedené tematické celky se dále člení na podkapitoly. Napříč textem jsou využívány mimo jiné pokročilé statistické metody, sloužící k úspěšnému naplnění vytčeného cíle.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; pivo; finanční analýza; diplomové práce; beer; financial analysis; master's theses