Postavení společníků veřejné obchodní společnosti - Šarapatková, Jana (2009)
Tato bakalářská práce se věnuje právnímu postavení společníků veřejné obchodní společnosti jak v české, tak v rakouské právní úpravě, a jejich srovnání. V úvodní kapitole jsou uvedeny základní charakteristiky veřejné obchodní společnosti. Další kapitola se věnuje společenské smlouvě coby základnímu dokumentu veřejné obchodní společnosti. Hlavní část pojednává o společnících a jejich jednotlivých právech a povinnostech. Závěrečná část se věnuje tématu podílu.