Postavení společníků veřejné obchodní společnosti - Šarapatková, Jana; Češková, Marie; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato bakalářská práce se věnuje právnímu postavení společníků veřejné obchodní společnosti jak v české, tak v rakouské právní úpravě, a jejich srovnání. V úvodní kapitole jsou uvedeny základní charakteristiky veřejné obchodní společnosti. Další kapitola se věnuje společenské smlouvě coby základnímu dokumentu veřejné obchodní společnosti. Hlavní část pojednává o společnících a jejich jednotlivých právech a povinnostech. Závěrečná část se věnuje tématu podílu.
Vedoucí práce: Marie Češková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses