Finanční analýza společnosti Madeta, a.s. - Dufek, Ondřej (2009)
Cílem finační analýzy podniku MADETA, a.s. je komplexní zhodnocení finanční situace podniku v letech 2003-2008. K posouzení finančního zdraví podniku jsem použil procentní rozbor účetních výkazů, analýzu poměrových ukazatelů a pracovního kapitálu, Du Pontovu analýzu. Aplikoval jsem též bankrotní modely, vyhodnotil ukazatele tržní hodnoty EVA.