Systémy a projekty e-Customs a jejich implementace v Celní správě ČR - Harantová, Lenka; Novák, Radek, 1960-; Uhlíř, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce nazvaná "Systémy a projekty e-Customs a jejich implementace v Celní správě ČR" poskytuje čtenářům přehled systémů, projektů a jejich hlavních kompetencí v souvislosti s vývojem iniciativy evropského elektronického celního řízení a popisuje jejich současný stav zejména v české celní správě. Předmětem e-Customs je soubor informačních celních systémů a projektů sloužících pro bezpečnou výměnu dat a vzájemnou komunikaci celních orgánů a hospodářských subjektů. Systémy a projekty e-Customs jsou uspořádány do jednotlivých částí předmětné práce, přičemž důraz je kladen na propojení právních, provozních a technologických prostředků na úrovni Evropského společenství i ČR za účelem jejich efektivní implementace do elektronického celního řízení. Součástí práce je i vyhodnocení úspěšně zavedeného a dnes již stabilního tranzitního a vývozního systému a doporučení k přijetí opatření vedoucích k vyšší efektivnosti z pozice české celní správy. Práce je dostatečným informačním zdrojem programu e-Customs věnovaná nejen pracovníkům Celní správy ČR, nýbrž všem subjektům dotčeným celním řízením.
Vedoucí práce: Radek Novák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; dovoz; vývoz; diplomové práce; imports; exports; master's theses