Komparace přílivu PZI do České republiky a na Slovensko - Minařík, Petr (2006)
Práce se zabývá teoretickými východisky přímých zahraničních investic. Dále jejich složením a přínosy pro hostitelskou ekonomiku. Dále také možné negativní důsledky spojené s PZI.