Kulturní a obchodní zvláštnosti Švédska - Poláková, Martina (2006)
Tato práce je zaměřena na kulturní a obchodní zvláštnosti Švédska. První kapitola je zaměřena na charakteristiku země. Je určena ekonomickému a politickému systému, historii, geografii a obyvatelstvu. V druhé kapitole jsou již rozebrány zvyklosti dané kultury a dění ve společnosti. Třetí kapitola je věnována obchodnímu jednání. Je zde popsáno tradiční chování švédských obchodníků a jak by se měl chovat jejich obchodní partner. Jedna z podkapitol je věnována vztahu České republiky a Švédska.