Přímé zahraniční investice v okrajových oborech - Musil, Pavel (2006)
Práce hodnotí přímé zahraniční investice v okrajových oborech v regionu střední a východní Evropy. Část práce je věnována určení okrajových oborů a určení determinant nízkého přílivu investic do vybraných oborů. Následně je na příkladu konkrétní zahraničního investora provedena analýza, která ukazuje, že rozhodování se neliší od jiných investorů, pouze má svá specifikace. Práce se snaží ukázat, že i okrajové obory a PZI, které do nich směřuji, nemusí být výjimkou a naopak jich může přibývat.