Přímé zahraniční investice v okrajových oborech - Musil, Pavel; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Klvačová, Eva, 1943-2010; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Práce hodnotí přímé zahraniční investice v okrajových oborech v regionu střední a východní Evropy. Část práce je věnována určení okrajových oborů a určení determinant nízkého přílivu investic do vybraných oborů. Následně je na příkladu konkrétní zahraničního investora provedena analýza, která ukazuje, že rozhodování se neliší od jiných investorů, pouze má svá specifikace. Práce se snaží ukázat, že i okrajové obory a PZI, které do nich směřuji, nemusí být výjimkou a naopak jich může přibývat.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses