Exportní příležitosti na trhu Japonska s přihlédnutím ke kulturním a obchodním zvyklostem - Konečná, Tereza (2006)
Práce pojednává o příležitostech na trhu Japonska pro české podnikatelské subjekty a přihlíží k obchodním a kulturním specifikám této země. Je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola obsahuje stručný přehled vzájemných vztahů ČR a Japonska. Obchodní a ekonomická spolupráce obou zemí a vzájemný obchod je popsán v dalších dvou kapitolách. Stručně je přibližená i vzájemná obchodní bilance a komoditní struktura. Podmínky podnikání v Japonsku, včetně služeb, které může český podnikatel při vstupu na japonský trh využít, obsahuje čtrvtá kapitola. V poslední, páté, kapitole jsem se snažila popsat specifika obchodního jednání s japonskými partnery.