Analýza vlivu kurzu české koruny na český export a import - Rusá, Kateřina (2006)
Úkolem mé bakalářské práce je dokázat či vyvrátit základní tezi o inverzní závislosti exportu a pozitivní závislosti importu na kurzu domácí měny (v přímé kotaci). Rozbor vývoje je proveden jednak verbálně, jednak je provedena analýza v systému Statgraphics. Podle této analýzy byla hypotéza o těchto závislostech vyvrácena. Důvodem je pravděpodobně fakt, že česká koruna svou pevnou pozici na devizovém trhu ještě nenašla a její kurz není ustálený.