Analýza vlivu kurzu české koruny na český export a import - Rusá, Kateřina; Plchová, Božena, 1936-; Jirges, Tibor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Úkolem mé bakalářské práce je dokázat či vyvrátit základní tezi o inverzní závislosti exportu a pozitivní závislosti importu na kurzu domácí měny (v přímé kotaci). Rozbor vývoje je proveden jednak verbálně, jednak je provedena analýza v systému Statgraphics. Podle této analýzy byla hypotéza o těchto závislostech vyvrácena. Důvodem je pravděpodobně fakt, že česká koruna svou pevnou pozici na devizovém trhu ještě nenašla a její kurz není ustálený.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses