Postavení Brazílie v mezinárodním obchodu - Žánová, Veronika (2006)
Tomuto rozdělení odpovídá i počasí. Právě to, podle mého názoru hraje důležitou roli v povaze lidí. Na severu vládne tropické počasí, zimu tu neznají a většina dne se odehrává venku. Dva-náct měsíců v roce jsou obyvatelé severní Brazílie obklopeni sluncem a zářivými barvami. Žijí zde většinou potomci původního obyvatelstva, kterým se podobají. Pleť snědá, oči a vlasy černé. Většina z nich je extrémně chudá a nevzdělaná (analfabetismus zde není výjimkou). Zato jsou otevření,